Uusimaa

Uusimaa

Alueilta 23.11.2017: Ratkaisukeskeisyyden uusi teoria alustajana Peter Sundman

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta:

Ratkaisukeskeisyyden uusi teoria

Teorialuonnos herätti suurta kiinnostusta ja keskustelua syyskuussa ratkaisukeskeisessä maailmankonferenssissa Saksan Frankfurtissa. Nyt meillä Ratkesissa on ainutlaatuinen tilaisuus saada uusinta uutta tietoa tästä aiheesta sekä pohtia ja keskustella siitä Peter Sundmanin, kanssa, joka on yksi sen tekijöistä. Luonnokseen voi tutustua tästä: http://sfworldconference.org/materials/

Peter on ratkaisukeskeisen työskentelyn pioneerejä Suomessa. Hän on työnohjaaja, VET-psykoterapeutti ja valmentaja. Hän toimii myös Taitoba House verkoston koordinaattorina.

Aika: Torstaina 23. marraskuuta 2017 klo. 17.30 – 19.30.

Paikka: TaitoBa House, Annankatu 29 (4. krs.) Helsinki . Esteetön pääsy (hissin leveys 80 cm).

Tilaisuus on maksuton; kahvi/teetarjoilusta keräämme 2 euroa.

Tervetulleita ovat sekä Ratkes ry:n jäsenet että muut asiasta ja yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet.

Lisätietoja ja imoittautuminen viimeistään 16.11.2017 nettisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta tai Uudenmaan alueyhdyshenkilölle Bodil Mickels, puh. 040-732 6547, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

.


 

Perusta Ratkeslehtien kirjakerho

Vanhat Ratkes-lehdet ovat oikeita aarteita, jos haluaa tutustua ratkaisukeskeisyyden juuriin täällä Suomessa! Pohdimme mitä voisimme näistä ammentaa myös tämän päivän toimintaan ja keksimme idean: Perustetaan ”kirjakerhoja” jossa materiaalina onkin Ratkes-lehden vanhat vuosikerrat!

Jos halut osallistua kirja/lehtikerhoon, tee näin:

  1. Kerhoon tarvitaan noin 3-5 henkilöä: Kerää ympärillesi sopiva määrä ratkaisukekseisyydestä kiinnostuneita ihmisiä.
  2. Ilmoita piiriin kuuluvien ihmisten nimet ja postiosoitteet Uudenmaan alueyhdyshenkilölle Bodil Mickelsille, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  3. Jokainen kerhoon kuuluva saa kustannuksitta samat noin 3-5 vanhaa Ratkes-lehteä (vähintään 10 vuotta vanhaa vuosikertaa).
  4. Kerho sopii omasta aikataulustaan; kun kaikki ovat lukeneet omat lehtensä, kerho tapaa ja keskustelee: Mitä opimme vanhoista lehdistä? Mikä on muuttunut ja mikä on edelleen ajankohtaista? Hyvät vinkit?
  5. Kerhotapaamisten jälkeen otamme mielelläme vastaan ryhmän lyhyitä ajatuksia ja pohdintoja ratkaisukekeisyydestä ennen ja nyt – toivomme myös että voisimme julkaista ne netissä ja/tai Ratkes-lehdissä!

Siis rohkeasti mukaan jos kiinnostaa! Uudenmaan syksyn alueillassa (4.10.2016) keskustellaan myös aiheesta ja perustetaan tarvittaessa uusia lehtikerhoja.

Ja vaikka ainakin näin alussa hallinnoimme nämä lehti/kirjakerhot Uudenmaan alueen kautta (koska lehtivarasto sattuu sijoittumaan Helsingissä) niin tämä kerhomahdollisuus tietenkin on avoinna KAIKILLE RATKES-JÄSENILLE riippumatta siitä missä asut.

 

 

Ilmoittaudu tapahtumaan (Uusimaa)